CHOKBØLGER


ESWT – Ekstrakorporal Shock Wave Therapy er udviklet i 80-erne til knusning af nyresten. Senere er teknologien forfinet og udviklet til behandling af bevægeapparatet, huden, blodkar og nervesystem.


Der er 2 forskellige chokbølge apparater til brug i klinikken.

  • Fokuserende chokbølge (FESWT).
  • Radierende trykbølge (REPWT).


Fokuserende chokbølger er den ægte nyrestens knuser teknologi med en kraftig fokuserende elektromagnetisk genereret ultralydsbølge ned til godt 11 cm i vævet. Den er mere en 100 gange kraftigere end almindelig ultralyd og bruges til nedbrydning af degenerative forandringer (forkalkninger, forbruskninger, randreaktioner, arvæv og knuder). Derved kan man undgå operationer og opnå god funktion uden kirurgisk indgreb. Desuden danner den fokuserende energi mange nye blodkar, hvilket er en stor hjælp i vævsområder med dårlig blodcirkulation (f.eks. i arvæv efter traume eller operation og i penis svulmelegeme ved impotens).

Fokuserende chokbølge udstyr er dyrt udstyr, så der er desværre ikke mange klinikker, der prioriterer at investere i FESWT; men jeg kan tilbyde det på min klinik.

Radierende trykbølger er en lavenergi teknik, der genereres ved hjælp af trykluft. Trykluften skaber et kraftigt lufttryk, der accelererer et projektil ned til en transducer plade og derved danner en trykbølge ned til ca. 5 cm i vævet. Radierende trykbølger kan bruges til stort set alt, hvor man ønsker at overføre ekstra energi til vævet. Det er således en god hjælp som supplement til al for blødvævs- og triggerpunkt behandling, samt til mere overfladiske degenerative forandringer.

Radierende trykbølgeudstyr kræver i modsætning til det fokuserende udstyr ikke en større investering, hvorfor flere klinikker kan tilbyde denne behandling. Jeg bruger ofte REPWT som supplement til kiropraktisk behandling.

Jeg var den første kiropraktor, der købte et komplet fokuserende og radierende udstyr fra Storz i 1999. Det har været en uvurderlig hjælp i mine behandlinger med degenerative forandringer i kroppen. Jeg finder lidelsernes nøjagtige placering og omfang ved hjælp af min Ultralydsscanner og kan således ramme dem nøjagtigt.

Vi har alle en helbredende kraft i vores krop. Vi skal bare lette dens arbejde!